You can’t win them all

PSP go salesAf en toe lukken experimenten niet. De Nintendo Wii was een grote gok van de Japanners, maar ze hadden ook niet veel te verliezen. Ondanks een sceptisch onthaal was het een schot in de roos! Sony trachtte een soortgelijke zet met de Sony PSP Go. Een draagbare console voor de toekomst: alles te downloaden, geen schijfjes, geen cartridges.

Downloadable content (DLC) is doorgebroken! Ieder spel krijgt tegenwoordig DLC (gratis of betalend), en meer en meer uitgevers zien het als een extra bron van inkomsten. Sommige ontwikkelaars zien het dan ook als het nieuwe businessmodel.

De Sony PSP Go leek daar al vroeg op in te spelen. Geen gedoe meer met schijfjes wisselen, maar je spel downloaden en beginnen spelen… maar de verkoopcijfers vallen tegen. In Japan mag de PSP dan wel bovenaan staan (59,315), de PSP Go bungelt aan de staart (1,890) (weekcijfers eind mei via Joystiq).  Gamasutra schatte in februari 2010 dat maar 5% tot 10% van alle verkochte PSP’s, PSP Go’s zijn.

Sony zelf weet ook dat het niet goed zit, en ook de pers haakt af : “It’s been said before, and I’ll say it again: the PSP Go is no better than a broken PSP-3000 with a fresh new look.” (Kotaku).

Spelers houden nog steeds van hun spelletjes in hun doosjes en Sony zelf promoot de PSP Go niet genoeg. Weinig specials en sommige triple A titels kan je niet spelen op je PSP Go. Ook de prijs van spelletjes speelt een grote rol: je doet je weinig tot geen financieel voordeel door je favoriete titels te downloaden. Helaas kan Sony niet onder de prijs gaan van de reguliere winkels zonder dat er verkopers met hooivorken aan hun deur staan.

Leuke promo-actie dan ook van Sony: koop een PSP Go en krijg er 10 gratis games bij. En nog niet de minste. Het is een indrukwekkende tijdelijke actie… maar het lijkt ook heel sterk op een stuiptrekking.  Het zag er een tof ding uit, die PSP Go,  maar we wachten toch maar op de nieuwe PSP…

Foto via Gamepro.

Advertenties

Tags: , , ,

Eén reactie to “You can’t win them all”

  1. E3: Motion control en 3D « A History of gaming Says:

    […] Dan had Sony weinig magie te bieden. Move kenden we al (de Wii-besturing van de Playstation 3), de PSP2 bleef uit en de Playstation Network plus (een betalende luxe versie van het digitaal platform voor […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: